DOLAR

32,5500

0%
EURO

34,9181

0.05%
ALTIN(gr)

2.437,46

0,32%
BİST 100

%
Son Dakika Kripto Vurgunu: 16 Yaşındaki Hacker Yakalandı!  

Son Dakika Kripto Vurgunu: 16 Yaşındaki Hacker Yakalandı!  

ABD'de 36 milyon dolar değerinde dev kripto para vurgunu yapıldı. Şimdiye kadarki en büyük kripto para hırsızlığı olduğu öngörülen dolandırıcılığı gerçekleştiren 16 yaşındaki genç hacker yakalandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Son Dakika Kripto Vurgunu: 16 Yaşındaki Hacker Yakalandı!  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde kripto para borsalarında meydana gelen vurgun haberleri hız kazandı. Netflix platformunda yayımlanan squid game dizisinden esinlenerek oluşturulan kripto para borsası yöneticileri bir gece ansızın binlerce kişinin yatırdığı milyarlarca dolar değerindeki kripto paraları alıp ortalıktan kayboldu. En yeni gelişme ise 16 yaşında bir hacker tarafından yaşandı.

 16 yaşındaki hacker, siber saldırı sonucunda ele geçirmiş olduğu 36 milyon doları bilgisayar oyunlarını harcadı. Kripto para hesabına el konulurken suç işleyerek mülk elde etmekten hakim karşısına çıkacak.

 Son zamanlarda hızlı bir şekilde gelişim gösteren kripto para borsası, art niyetli hackerlerin adeta bir numaralı hedefi haline geliyor. Kripto para borsalarında meydana gelen soygunlar gündeme gelmeye devam ediyor.

Mevcut kripto para sisteminde siber saldırganların önüne geçilmesinin mümkün olmadığını açıklayan uzmanlar, soygunları önlemek amacıyla çeşitli düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

 Oynadığı Oyunda Satın Aldığı Kullanıcı Adı Sayesinde Yakalandı

2020 senesi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde bir hacker, hedeflemiş olduğu bir kullanıcının, iki bileşenli kimlik doğrulama uygulamasını engelleyerek kripto para hesabına erişmesini sağlayan ‘Sim takas saldırısı’ gerçekleştirdi ve bu saldırı sonucunda kullanıcının hesabında bulunan 36 milyon dolar değerindeki kripto paraya erişim sağlayarak soygun işlemini gerçekleştiren hackerler her yerde aranıyordu. Yetkili isimler suçluyu, çalmış olduğu paranın büyük bir bölümünü kullanarak bir çevrimiçi oyunda çok kıymetli kullanıcı adı satın almasıyla yakalamayı başardı. Polis, suçluyu yakaladıktan sonra erişebildiği yaklaşık 6 milyon dolar değerindeki kripto paraya el koydu.

 Hamilyon polis teşkilatında görevli Kenneth Kirkpatrick yapmış olduğu açıklamada gerçekleşen bu kripto para saldırısının, ‘şimdiye kadar 1 kişiden bildirilen en büyük kripto para vurgunu’ olduğunu bildirdi.

Olayın meydana gelmesi üzerine CBC’ye açıklamada bulunan Ottawa Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü Guy- Vincent Jourdan “Yedekleme yok, herhangi bir düzenleme yok. Bu yüzden de hiçbir şeyin garantisi yok”

Sözleriyle aslında bu sistemde kripto para sorgularının artık önüne geçilmesini mümkün olmadığını vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP