DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Paraları Yasaklamayı Öngören Yasa Tasarısı, Hindistan Hükümeti Tarafından Hazırlandı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Paraları Yasaklamayı Öngören Yasa Tasarısı, Hindistan Hükümeti Tarafından Hazırlandı

Kripto Paraları Yasaklamayı Öngören Yasa Tasarısı, Hindistan Hükümeti Tarafından Hazırlandı

Hindistan'da hükümet, Merkez Bankası'nın (RBI) resmi dijital para çıkarmasının kolaylaştırılması amacıyla bir yasa tasarısı hazırladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Kripto Paraları Yasaklamayı Öngören Yasa Tasarısı, Hindistan Hükümeti Tarafından Hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan parlamentosu, kış sezonu içerisinde gündeme getireceği ‘ Kripto para ve resmi dijital para düzenleme yasası 2021′ ismi ile hazırlanmış olduğu tasarıda, Hindistan’da bütün özel kripto paraların kısıtlanması ya da yasaklanmasını içeriyor. Fakat tasarıda, teknolojinin desteklenmesi ile kullanımı açısından belirli muafiyetlere de fırsat tanınıyor. Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada:

“Tasarının amacı, Hindistan Merkez Bankası tarafından ihraç edilecek resmi dijital paranın oluşturulması için sistemi kolaylaştırmak “

İfadelerine yer verildi.

 Hindistan’da parlamento kış sezonu oturumları 29 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hindistan başbakanı modi, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu bir açıklamada Bitcoin kripto para biriminin genç nesil açısından tehdit unsuru oluşturduğunu ifade etmişti. Hindistan’da 15 ile 20 milyon arasında kripto para yatırımcısı bulunduğu ve bunların elinde yaklaşık olarak 5,9 milyar dolar tutarında bir kripto para bulunduğu tahmin ediliyor.

Son zamanlarda dünya devletleri arasında kripto paralara sıcak bakan ve bu paraların kendi ülkelerinde alım-satım işlemlerinin daha da kolaylaştırılması amacıyla çeşitli adımlar atan devletler olurken, diğer taraftan bu paraların kısıtlanması ya da tamamen yasaklanması amacıyla çeşitli girişimlerin yapılması gerektiği ile ilgili yasa tasarısı hazırlayan ya da parlamentoda bunu dile getirenlere de var.

 Hindistan Merkez Bankası’nın, resmi paralarına yönelik çeşitli çalışmaları zaten mevcut. Özellikle de kendi para birimlerine yönelik dijital para platformlarının oluşturulması amacıyla atmış oldukları adımların hemen sonrasında bazı kripto paraların alım ve satım işlemlerinin ülkede yasaklanması amacıyla bazı faaliyetlere giriştikleri de bilgiler, parlemento kış sezonu içerisinde kripto para konusu ele alındığında nasıl kararlar çıkacak takipçisi olacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP