DOLAR

32,5736

0.07%
EURO

34,8755

0.01%
ALTIN(gr)

2.432,47

0,11%
BİST 100

%
Yeni Koronavirüsü Varyantının Kripto Para Borsalarına Bulaşmasıyla Sert Düşüşler Yaşanıyor
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Yeni Koronavirüsü Varyantının Kripto Para Borsalarına Bulaşmasıyla Sert Düşüşler Yaşanıyor

Yeni Koronavirüsü Varyantının Kripto Para Borsalarına Bulaşmasıyla Sert Düşüşler Yaşanıyor

Güney Afrika'da keşfedilen korona B. 1.1.1.529 varyantı, bütün finansal piyasalarda bugün endişelerin çok hızlı bir şekilde yayılmasına sebep oldu. Küresel çapta faaliyet göstermekte olan hisse senedi piyasalarında çok sert düşüşler meydana gelirken, kripto para borsaları da bu endişeden nasibini alıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Yeni Koronavirüsü Varyantının Kripto Para Borsalarına Bulaşmasıyla Sert Düşüşler Yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto borsalarında panik satışları

Corona virüsünün yeni   varyantı ile beraber korku, kripto para borsalarında sert satışların yapılmasına sebep oldu. Bitcoin, bugün %8 oranında değer kaybı ile 53000 dolar bandına kadar çekildi. En büyük altcoin olarak bilinen Ethereum ise 4500 dolar bandından başlamış olduğu yeni güne 3900 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum’un kaybı ise %10’u aşmış bulunmakta. Toplam kripto para piyasalarında da bugünkü toplu satışların sonrasında 300 milyar dolarlık bir çıkış görüldü. Sermaye değerine göre sıralanmış en büyük kripto paralar arasında ise bugün çift haneli kayıtlarda artış ortaya çıkarken en fazla kaybeden büyük altcoinler arasında ise %18 oranında değer kaybı gören AVAX, 106 dolara kadar gerilerken, Crypto.com uygulamasında ise %18, 7 oranında bir düşüş ile beraber 0,165 dolara kadar gerilemiş bulunmakta. Panik satışların hemen sonrasında vadeli işlem borsalarında yüksek rakamlı tavsiyeler meydana geldi. Kamuoyu ile paylaşılan son dakika verilerine göre 1 saat içerisinde gerçekleşen tasfiye miktarı ise 350 milyon doları buldu.

Corona virüsünün ortaya çıktığı ilk zamanlarda da benzer etkiler görülmüştü

Geçmişe bakıldığında koronavirüsü ile alakalı değer düşlerinin bir örneği ise 2020 senesinin şubat ve mart ayları arasında yaşanmıştı. O zamanlar Corona virüsünün pandemiye dönüştüğünün daha haberi dünya kamuoyu ile paylaşılması ile beraber küresel piyasalar ile beraber kripto para piyasaları da yine aynı şekilde çok ağır darbeler almıştı. 2020 senesinin şubat döneminde bir Bitcoin fiyatı 10 bin dolar seviyelerinden 3700 dolara kadar yani %60 oranında büyük bir kayıp yaşamıştı. Bu değer çöküşünün sonrasında ise hızlı bir şekilde toparlanan piyasa, kurumsal yatırımcı katılımı ile beraber bu dönemde görülen 60 bin dolar seviyelerine kadar bir yükseliş kaydetti. Altcoin piyasalarında ise 2020 senesinin mart ayı itibariyle çöküş sonrası gelen talep ile beraber Bitcoin kripto para biriminden çok daha iyi bir performans gösteren kripto varlıklar görüldü. Kripto para piyasalarında meydana gelen bu düşüşün diğer bir sebebi ise bugün süresi dolan 2,5 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonları da gösteriyor. Kasım ayı opsiyonlarını lise bugün tamamlanması koronavirüsü endişelerini ek bir tetikleyici olarak volatiliteyi artırdığı öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP