DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Hillary Clinton Uyardı: O Ülkeler, Bitcoin’i Manipüle Edecek!

Hillary Clinton Uyardı: O Ülkeler, Bitcoin’i Manipüle Edecek!

Amerikan eski başkanı Bill Clinton'in eşi ve eski Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, en son başkanlık seçimlerine girmiş ve kaybetmişti. Son zamanlarda makro ekonomik konulardan bahsederek adından sıklıkla söz ettiren eski first lady, kripto piyasalarına karşı bir başka sert uyarıda bulundu. CBC’ye kanalına bir röportaj veren Hillary Clinton, kripto para piyasalarına karşı bir başka sert uyarıda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Hillary Clinton Uyardı: O Ülkeler, Bitcoin’i Manipüle Edecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve Çin gibi devletlerin ne için kripto paraları manipüle edebileceğini düşündüğü hususunda net bir açıklamada bulunmasa da aslında eski first lady, şimdiki başkan Joe Bıden yönetiminin yakın zaman içerisinde uygun eylemi yapmasını istedi. Hillary Clinton’ın Rusya ve Çin devletlerinin emellerine güvenilmeyeceğini söyledi.

Bilindiği gibi eski bakan Hillary Clinton, birkaç gün önce Bitcoin kripto para biriminin ABD’de, Amerikan dolarını istikrarsız bir pozisyona sokacağını iddia etmişti ve aradan birkaç gün geçtiğinde ise Rusya ve Çin devletlerinin Bitcoin kripto para birimini manipüle ederek Belki de ABD’ nin iç işlerine ya da iç finansal işlerine karışabileceğini iddia etti. Haber’in başında da söylemiş olduğumuz gibi Hillary Clinton, böyle bir manipülasyon yorumunda ne için bulunduğunu açık ve net bir şekilde söylemediği için sadece bu bilgilerle yetinmek zorunda kalıyoruz.

Eski First Lady Ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bu Söylemlerinde Haklı Mı?

Hillary Clinton’ın, kripto paralar ile alakalı olarak son zamanlarda üretmiş olduğu korku tacirliği, özellikle de Çin ve Rusya’nın Bitcoin piyasasını manipüle ettiği ile ilgili son yorumlar, işaretinin çok daha dışında gibi görünüyor. Kripto piyasası, doğası gereği merkezi değildir ve herhangi bir Merkez Bankası‘na ya da herhangi bir sermaye piyasası kuruluna ya da herhangi bir devletin egemenliği altında bulunmadığı için serbest bir şekilde alım satım işlemlerinden yani arz ve talep kavramlarına göre fiyatı belirleniyor. Zaten dünyada şu anda sayılı şekilde Bitcoin var.

Çin Ve Kripto Paralar

Bu nedenle daha öncesinde Kripto para madenciliğinde ya da Bitcoin kripto para madenciliğinde Çin Devleti, dünyanın en önde gelen Kripto para madenciliği Merkezi olduğunda yine aynı şekilde Hillary Clinton, kameraların karşısına geçmiş ve kripto para madenciliği ile ilgili korkularını dile getirmişti. Fakat yakın zaman içerisinde Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalara göre Kripto para madenciliği yapılması ve alım satım işlemlerinin Çin devleti içerisinde yapılmasının yasaklanması kararı alınmıştı. Bu nedenle Çin’de bulunan Kripto para Madencileri, başta Abd olmak üzere Singapur ve değişik yerlere dağıldı.

Rusya’ya Gelince…

Rusya ise dünyada bulunan diğer devletler gibi Kripto para piyasası fonu düzenlemeyi hedefleyen çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, daha öncesinde yapmış olduğu bir açıklamada kripto paraların yasaklanmasından ziyade alım-satım işlemlerinin daha gerçekçi ve daha şeffaf bir platformda yapılması için Rusya’da altyapı çalışmalarına başlanacağını dile getirmişti. Viladimir Putin, ekosistemini daha iyi bir şekilde anlamış görünüyordu. Yakın tarihli bir röportajda yine aynı şekilde bunu havalenin geleceği açısından iyi bir gelişme olarak nitelendirdi. Kripto ekosisteminin fakat aynı zamanda daha iyi düzenlemeler için çağrıda bulundu.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP