DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
Bitcoin’i Her Alanda Kullanmayı Kabul Eden O Ülke Vatandaşlarına İngiltere MB Başkanından ‘Cahil’ Çıkışı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Bitcoin’i Her Alanda Kullanmayı Kabul Eden O Ülke Vatandaşlarına İngiltere MB Başkanından ‘Cahil’ Çıkışı

Bitcoin’i Her Alanda Kullanmayı Kabul Eden O Ülke Vatandaşlarına İngiltere MB Başkanından ‘Cahil’ Çıkışı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrev Bailey, El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele’nin geçtiğimiz günlerde Bitcoin kripto para birimine vermiş olduğu destek sonrasında çok ağır ithamlarda bulundu. Çok sinirli olduğu bilinen Başkan, El Salvador Devleti'nin hangi hak ile Bitcoin kripto para biriminin ulusal para birimi olarak kabul ettiklerini sorguladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Bitcoin’i Her Alanda Kullanmayı Kabul Eden O Ülke Vatandaşlarına İngiltere MB Başkanından ‘Cahil’ Çıkışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişmiş dünya devletlerinin, gelişmekte olan dünya devletlerine baskıları son gaz devam ediyor. Fransa ve İngiltere gibi kendilerini diğer dünya devletlerinden üstün gören ülkeler, El Salvador gibi kripto para borsalarında faaliyet gösterip farklı alanda zenginleşmek isteyen devletlere ya da bu devlet başkanlarına çok sert bir şekilde çıkışıyor. Gelişmekte olan El Salvador, Bitcoin kripto para birimini Amerikan dolarının yanında kullanılacak ikinci resmi para birimi olarak kabul ettiğini dünya kamuoyunu açıklamasının sonrasında bazı dünya devletlerinden peş peşe tepkiler gelmeye başladı. Böyle bir şeyi yapma haklarının kesinlikle olmadığını dile getiren İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrew Bailey , şöyle konuştu:

“En çok kaygı oluşturan şey El Salvador vatandaşlarının sahip oldukları para biriminin doğasını ve oynaklığını anlayıp anlamadıklarıdır.”

İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrev Bailey, El Salvador halkının, Bitcoin kripto para biriminin oynaklığının anlayamayacak derecede cahil olduklarını ima etti. Pek çok kripto para yatırımcısı tarafından çok sert bir şekilde tepkilerle karşılaşmaya başladı. İnsanları ötekileştirmeye devam eden İngiliz Merkez Bankası Başkanı’nın, hangi sebeplerle El Salvador vatandaşlarını küçük gördüğü ise bilinmiyor. El Salvador’un Bitcoin kripto para yasasına yayın saati itibari ile dahil olmak amacıyla destek veren bir ülkenin açıklaması yer almıyor.

İngiltere’de Kripto Para

 ngiltere’de yaygın bir şekilde yatırım aracı olarak kullanılmakta olan kripto paralar, İngiliz Merkez Bankası başkanının bu açıklamaları sonrasında satışa çıkarılmaya başladı. İngiltere’de Merkez Bankası’na ve hükümete fazlası ile güvenmekte olan ve bağlı olan İngiliz halkı, yatırımlarını daha volatilitesi az bulunan menkul kıymetlere yönlendirecek gibi görünüyor. Bakalım bu saatten itibaren başta İngiltere piyasaları olmak üzere İngiliz Merkez Bankası başkanının yapmış olduğu El Salvador söylemlerinin etkileri nasıl olacak? Hep birlikte onu başta yatırımcılar almak üzere meraklıların takip etmesi gerekir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP