DOLAR

32,6028

0.38%
EURO

34,8206

0.23%
ALTIN(gr)

2.504,33

0,82%
BİST 100

%
O Firma, 7000 Adet Bitcoin’i Bakın Kaç Dolardan Aldı!

O Firma, 7000 Adet Bitcoin’i Bakın Kaç Dolardan Aldı!

Kripto para piyasası ile ilgili gelişmeler dur durak bilmiyor. En son El Salvador hükümeti tarafından kripto para biriminin resmi para birimi olarak kabul edilmesinin hemen sonra yine aynı şekilde El Salvador hükümeti tarafından vergiden muaf bir Bitcoin TL para birimi şehri kurulacağı müjdesini verilmişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
O Firma, 7000 Adet Bitcoin’i Bakın Kaç Dolardan Aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya üzerinde pek çok yerde ve ülkede başta Bitcoin kripto para birimi olmak üzere pek çok kripto para birimi üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştiriliyor. Bazı yerlerde işverenler, çalışanlarına Bitcoin başta olmak üzere yine aynı şekilde diğer kripto para birimleri üzerinden ödemelerini yapıyor. Geçtiğimiz aylarda ABD’de 5 eyalette belediye başkanlığı görevini yapan 5 isim, Bitcoin TL para birimi şeklinde maaşlarını almak istediklerini söyledi.

 ABD senatosunda Bitcoin ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılacağı haberinin ortaya çıkmasından sonra Güney Afrika’da omicron adında bir yeni koronavirüsü varyantı tespit edildiği haberinin dünya sağlık örgütü tarafından bütün dünya kamuoyu ile paylaşılmasından sonra Bitcoin, ciddi manada değer kaybına uğradı. Bu değer kaybını fırsata çeviren El Salvador ise yüklü miktarda Bitcoin aldı. Fakat gelinen son noktada MicroStrategy, aynı şekilde Bitcoin kripto para biriminin fiyatının düşüşe geçmesini fırsata çevirerek 7000 BTC aldı. Üstelik 414 milyon dolarlık bir para ödemesini gerçekleştirerek bu Bitcoin’ leri aldı.

 MicroStrategy, Bitcoin’deki Değer Düşüşünü Fırsata Çevirerek 414 Milyon Dolar Değerinde 7 Bin Adet BTC Aldı

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Bitcoin’de meydana gelen ciddi manadaki değer düşüşü, firmaları ve devletleri harekete geçirdi. Bahsi geçen bu firma, 414 milyon dolar ödeyerek 7000 adet btc aldığını açıkladı. Bitcoin kripto para biriminin ateşli destekçilerinden Michael Saylor’un firması MicroStrategy 7000 adet btc aldığını duyurdu. Satın alımında ortalama btc fiyatı 59 bin dolar olarak gerçekleşti ve totalde 7000 adet btc ödenen para ise 414 milyon doları geçti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP