DOLAR

32,3476

0.29%
EURO

35,1347

-0.02%
ALTIN(gr)

2.309,72

1,43%
BİST 100

%
Bu Hataya Sakın Düşmeyin, Kripto Para Sitesinde Virüslü Linki Tıklayınca Para Başka Hesaba Gitti
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Bu Hataya Sakın Düşmeyin, Kripto Para Sitesinde Virüslü Linki Tıklayınca Para Başka Hesaba Gitti

Bu Hataya Sakın Düşmeyin, Kripto Para Sitesinde Virüslü Linki Tıklayınca Para Başka Hesaba Gitti

Olay Türkiye'de yaşandı. Ramazan Sarıkaya isimli vatandaş, BtcTürk uygulamasında kripto parasını, elektronik cüzdanına taşınmak için uğraşırken, virüslü linki tıkladığında para bir başka hesaba gitti. Firma, sorumluluğu kabul etmedi. Platformda güvenlik açığı olduğunu belirten Sarıkaya, hukuki yollara başvurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Bu Hataya Sakın Düşmeyin, Kripto Para Sitesinde Virüslü Linki Tıklayınca Para Başka Hesaba Gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para alım satım sitesi BtcTürk uygulamasındaki Bitcoin kripto para birimini uluslar yatarım platformuna taşımak amacıyla işlem gerçekleştirmek isteyen genç yatırımcı, virüse kurban gitti. 33 yaşındaki Ramazan Sarıkaya, 2017 senesinde Eliptik Yazılım Ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait BtcTürk’e  kayıt gerçekleştirerek Bitcoin alım satım işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Ramazan Sarıkaya’nın, diğer taraftan uluslararası bir platformda da hesabı vardı. İddialara göre 10 Ocak 2018 tarihinde BtcTürk hesabında 0.71232146 Bitcoin’i, uluslararası platformdaki elektronik cüzdanına taşımak amacıyla işlem gerçekleştirmek istedi.

 Para Başka Hesaba Gitti, BtcTürk Sorumluluk Kabul Etmedi

Transfer amacıyla kendisine gelen maili onaylayan Ramazan Sarıkaya, taşıma işleminin sağlıklı bir şekilde yerine gelmediğini gördü. Paranın bir başka hesaba transferini fark ettikten hemen sonra BtcTürk uygulamasını durumdan haberdar eden Ramazan Sarıkaya, cüzdan kodunun virüsle değiştirdiğinden şüphelendiğini açıkladı. BtcTürk firması ise transfer sorumluluğunun kendilerinde olmadığını söyledi. Genç yatırımcı Ramazan Sarıkaya, BtcTürk uygulamasının sorumluluk kabul etmemesinden hemen sonra hukuki yollara başvurarak hakkını aramaya başladı.

Hukuki sürecin başlamasıyla beraber genç girişimci Ramazan Sarıkaya ile BtcTürk uygulaması arasında savcılık tarafından iddianame hazırlanması aşamasından karar duruşmasına kadar geçecek süreç içerisinde finans365.com olarak haberin takipçisi olacağız. Ayrıca finans365.com olarak, kripto para dünyasında alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazanmak isteyen yatırımcıları güvenlik ve bilişim alanında bilgilendirmeye devam ediyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP