DOLAR

32,5733

0.13%
EURO

34,9691

-0.19%
ALTIN(gr)

2.441,01

0,24%
BİST 100

%
İzlanda’dan Kritik Bitcoin Madenciliği Kararı!

İzlanda’dan Kritik Bitcoin Madenciliği Kararı!

Son dönemlerde Bitcoin madenciliği ile ilgili karar alan ülke sayısında artış yaşanıyor. En son karar alan ülke ise İzlanda oldu. İzlanda, Bitcoin madenciliği açısından enerji kısıtlanması yoluna gidecek. İzlanda’da gereksinim fazlası olduğu öngörülen piyasalar açısından elektrik arzı kısıtlanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
İzlanda’dan Kritik Bitcoin Madenciliği Kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzlanda’dan Bitcoin Madenciliği Açısından Elektrik Kısıtlaması

Dünya devletlerinin, Bitcoin madenciliği ile alakalı en büyük problemi enerji tüketimi. İzlanda’da kamu hizmeti sağlayıcısı olma özelliğini taşıyan Landsvirkjun, konu ile alakalı bir karara vardı. Landsvirkjun, başta Bitcoin madenciliği olmak üzere alüminyum izabe tesislerine, balık unu fabrikalarına ve veri merkezlerine olan arz miktarında azaltma yoluna gideceğini açıkladı.

 Konuyla alakalı açıklamada bulunan Landsvirkjun satış ve müşteri hizmetleri başkan yardımcısı Tinna Traustadottir, rekor talep sonrasında böyle bir karara vardıklarını açıkladı. Bu arada Bitcoin madenciliği ise, uygun fiyatlı elektrikli arayışı bağlamında İzlanda ile diğer İskandinav ülkelerini Daha önce zaten o kadarını almıştı. Bir örnekte konu anlatılacaksa şimdiye dek Hive Blockchain, Bitfury ile Genrsis, izlanda’da aktif bir şekilde Bitcoin kripto para madenciliği faaliyetinde bulunan şirketler arasında yer alıyor. Ülke, Bu açıdan bakıldığında Bitcoin madenciliği yapmak isteyen kişi ya da kurumlar tarafından adeta iştah kabartıcı geliyor. Fakat, İzlanda’daki enerji yetkilileri ise Bitcoin kripto para madenciliği hususunda pek de hevesi görünmüyor. Madencilik, aslında yeşil enerji kullanıyor denilebilir. Fakat kripto madencilik hususunda çok katı bir duruşun sürdüğü de apaçık ortada.

 Daha önce Çin hükümeti, kendi ülkesinde kripto para madenciliği yapılmasının yasak olduğunu bir bildiri ile yayınlanmıştı. Bunun üzerine Çin’de bulunan kripto para madencileri, İskandinav ülkeleri başta olmak üzere pek çok dünya Devleti’ne dağıldı. Kripto para madenciliğinin bazı ülkeler arasında yasaklanmasının en büyük sebepleri arasında tabii ki de çok fazla elektrik enerjisi tüketimine yol açmasıdır. Bu nedenle ülkeler, normal elektrik enerjisi tüketimi probleminden kaynaklı bir şekilde kripto madenciliği uygulamasını yasaklayan çeşitli önlemlere imza atıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP