DOLAR

32,5734

0.13%
EURO

34,9242

0.68%
ALTIN(gr)

2.439,73

0,30%
BİST 100

%
Avustralya’da Yapılan Kripto Para Anketinden Çıkan Sonuçlar, Sizi Çok Şaşırtacak!

Avustralya’da Yapılan Kripto Para Anketinden Çıkan Sonuçlar, Sizi Çok Şaşırtacak!

Avustralya’da bir anket yapıldı ve bu ankete toplamda 2000 kadın katıldı. Anket sonuçlarına göre ise 2021 senesinde kadın kripto para yatırımcılarının sayısı, erkekleri ikiye katladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Avustralya’da Yapılan Kripto Para Anketinden Çıkan Sonuçlar, Sizi Çok Şaşırtacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İndependent Reserv’in yapmış olduğu bir ankette 2000 kadın katılım sağladı. Anket neticeleri ise adeta göz doldurdu. 2021 senesinde kripto para yatırım gerçekleştiren kadınların 2020 senesine oranla sayısı neredeyse ikiye katlandı. 2020 senesinde yatırımcı kadınların oranı sadece %13 şeklinde ortaya çıkarken, bu oran; 2021 senesinde ise yüzde %20’ye çıktı. Bitcoin kripto para birimine sahip kadın yatırımcıların oranının ise %8.3 oranından % 14.8 de çıktığı görüldü.

 2013 senesinde Avustralya’da kurulmuş bir Kripto para borsası İndependent Reserve, bugün 200 binden fazla kullanıcısı bulunan borsa olarak işlemlerine devam ediyor. Kripto para borsasına yönelik istatistikleri oldukça yakından takip ediyor.

 Blokchain Australia kuruluşu başkan Yardımcısı  Karen Cohen, anket sonuçlarını paylaştı. Kripto paraların bir yatırım aracı şeklinde değerini artırmasının kadınların bu piyasaya girmesinde çok daha önemli bir payı olduğunu vurguluyor. Başkan Yardımcısı, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kadınların yatırımlarındaki bu artış, bize şunu söylemek istiyor: kripto paralar diğer herhangi bir yatırım aracından çok da farklı değil. Bankaya para yatırmak ile kripto paralara yatırım yapmak, yalnızca birer alternatif “

Dedi.

Her alanda olduğu gibi kadınların da erkeklere göre biraz çekingen davrandıkları zaten bilinen bir durum. Özellikle de söz konusu başla Bitcoin kripto para birimi olmak üzere alım satım işlemlerine tabi tutulan diğer kripto para birimlerine sahip olmak ve bu para birimleri ile alım satım işlemlerini yapmak olduğunda kadınların aslında erkeklere oranla Avustralya’da çok daha fazla kripto paraya sahip olmaları son zamanlarda kripto paraların dünya devletleri tarafından daha iyi bir şekilde tanınması başta olmak üzere yasal bir şekilde yasal bir zemine oturtulması açısından bazı çalışmaların yapılması gösteriyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP