DOLAR

32,5535

0.03%
EURO

34,9072

0.15%
ALTIN(gr)

2.433,47

0,44%
BİST 100

%
Brezilya’nın Gündeminde Kripto Para Madenciliği İçin Vergi Muafiyeti Var

Brezilya’nın Gündeminde Kripto Para Madenciliği İçin Vergi Muafiyeti Var

Son zamanlarda Brezilya kongresinde, kripto para yatırımcıları ile madenciler açısından dostane adımlar atılması için çalışmalar yürütülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Brezilya’nın Gündeminde Kripto Para Madenciliği İçin Vergi Muafiyeti Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin hükümeti tarafından kripto para madenciliğinin yasaklaması ile beraber madenciler, dünyanın dört bir tarafına dağıldı. Küresel Bitcoin hash etkisinin sadece bir tek ülkeye bağlı kalmaması ise oldukça güzel bir durum olarak nitelendiriliyor. Hatta pek çok ülke, kendi kalkınmasına katkı sağlayacağını düşündüğü kripto paralar açısından çeşitli adımlar atıyor. Örnek verilmesinde fayda olacaktır ki Teksas eyaleti, kripto para madencilerini kendi bölgesine çekmek amacıyla pek çok muafiyet getirdi.

 Brezilya’da Kripto Para Madencileri

Brezilya Kongresi, hazırlanan yerel raporlara göre kripto para birimleri ile alakalı çok çarpıcı önerilere ev sahipliği yaptı. Teklifin bir parçası olarak, Brezilya’nın Merkez Bankası‘nın, kripto para pazarını denetlemek amacıyla esas düzenleyici olması teklifi yapıldı. Bununla beraber Brezilya Menkul Kıymetler Komisyonu (CVM), kripto para piyasasının belirli yönlerini de gözden geçirecek ve çalışmalarını bir rapor halinde Brezilya Kongresi’ne sunacak. Ayrıca rapor, kripto para birimlerinin bir para birimi şeklinde kabul görmesi gerektiğini de açıkladı. Şimdi olduğu gibi, diğer varlıklar arasında Bitcoin kripto para birimi, Brezilya’daki değerli metaller ile petrol gibi bir şemsiye muamelesi görüyor. Fakat tekliflerini kabul görmesi durumunda Madencilik piyasası açısından köklü bir değişiklik olabilir. Örnek verilmesinde yine fayda olacaktır ki kripto para madenciliğinde kullanılmakta olan ekipmanların ithalat vergisinden muaf tutulması konusu yine aynı şekilde Brezilya Kongresi’nde ele alınan konular arasında yer alıyor.

 Brezilya’da Kripto Madencilerine Sıfır Vergi Avantajı

Yenilenebilir enerji kaynaklarından kripto para madenciliğinin yapılması durumunda ‘0 oran’ muafiyeti koşulu da mevcut. Bu karar doğrultusunda, kripto para madenciliği piyasasında sıklıkla tartışma konusu olan çevresel kuşkuların arkasından geliyor. Düşük karbon emisyonunu teşvik edecek Brezilya, yenilenebilir enerji kaynakları ile üretim gerçekleştiren kripto para madencilerinden vergi almayı planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP