34,9739
0.16%36,7420
0.28%2.974,72
-1,04%%
Dünyanın en prestijli koleksiyonlarından biri olan ‘Bored Ape Yacht Club’ ürünleri, ilgi görmeye devam ederken diğer taraftan alıcılar arasında Jimmy Fallon’dan Stephen Curry’ye dek pek çok ünlü isim yer alıyor. Bundan birkaç gün önce, koleksiyonun nadir görülen parçalarından birinin 2.7 milyon dolara satışının gerçekleştirildi. Bu NFT’lerden biri ise uzun yıllar unutulmayacak bir fiyatla yeni alıcısına ulaştı.
75 ETH Olacağına 0.75 ETH
Bilindiği gibi koleksiyonda taban fiyat 52 yaklaşık olarak 210 bin dolar civarında hesaplanmaktadır fakat bir kullanıcı, ürününü yanlışlıkla yalnızca üç bin dolara satmak zorunda kaldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan vatandaşların, genelde-şişman parmak hatası-şeklinde nitelendirdikleri yanlış tuşa basmaları ile meydana gelen durum neticesinde maxnaut isimli kullanıcı, 75 ETH fiyatla satmak istedi yalnızca 0.75 ETH’ye yani 3 bin dolara satışa çıkardı.
Satış Anında Gerçekleşti, 30.000 Dolar Ek Ücret Ödendi
‘Bored Ape Yacht Club’ ürünü gibi kıymetli bir NFT’nin bu kadar ucuz bir fiyatla satışa sunulması ise anında netice verdi ve koleksiyon parçası saniyeler içerisinde satıldı. Hatta alıcı, işlemi hızlandırmak amacıyla 34 bin dolarlık ek ücret ödedi. İşlemin belirli bir fiyatın altında listelenen efektleri otomatik ve hızlı bir şekilde almak amacıyla tasarlanmış bir bot tarafından tamamlandı.
Satıcı, İptal Tuşuna Basıncaya Kadar İşlem Gerçekleşti
Konuyla alakalı olarak bir internet haber sitesine konuşan anonim kullanıcı maxnaut, kısacık bir konsantrasyon kaybının kendisini 250 bin dolara mal olduğunu ifade etti ve aşağıdaki cümleleri kurdu:
“Nasıl oldu bilmiyorum. Aslında çok basit. Konsantrasyon kaybı… Neredeyse her gün birçok ürünü alıyorum ve satışa koyuyorum. Bunu da yaparken çok dikkatli davranmadım. Hatamı fark ettiğimde anında ‘iptal’ tuşuna basmak istedim ama işlem tamamlanmıştı. 34 bin dolarlık gaz ücreti ödendi ve ben İptale basıncaya kadar işlem hızlı şekilde tamamlandı. Bu şekilde, bu hata bana 250 bin dolara mal oldu.’
Dedi.
Finans dünyasında bu tür ‘Şişman parmak’ hataları genel itibarıyla firmalar tarafından zamanında müdahale edilmek suretiyle önüne geçilebiliyor fakat merkeziyetsiz bir şekilde faaliyet gösteren finans sisteminde ise bunun gibi hataların affı ne yazık ki mümkün olmuyor. 2014 senesinde Japon bir yatırımcı yanlışlıkla Toyota hisselerinin %57’sini satın almıştı. Kripto para dünyasında da geçmişte buna benzer hataların meydana geldiğini görmek mümkün. Amerikan dolarına endeksli bir şekilde alım satım işlemlerine tutulan kripto para birimi ihracatçısı olan tether firması, 2019 senesinde coin arzını yanlışlıkla iki katına kadar çıkarmıştı.
GÜNDEM
14 Aralık 2024TEŞVİK - HİBE - DESTEK
14 Aralık 2024ALTIN
14 Aralık 2024BANKACILIK
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024TEŞVİK - HİBE - DESTEK
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024