DOLAR

32,3165

0.19%
EURO

35,1169

-0.07%
ALTIN(gr)

2.278,93

0,08%
BİST 100

%
%90’ına Yakını Çıkarılan Bitcoin’lerden 120 Yıl İçin Sadece %10 Kaldı!

%90’ına Yakını Çıkarılan Bitcoin’lerden 120 Yıl İçin Sadece %10 Kaldı!

Küresel enflasyon, küçük ya da büyük demeden bütün ekonomileri ciddi şekilde etkilerken, Bitcoin kripto para birimine olan ilgi de meydana gelen arzın sınırlı olması sebebiyle de aynı oranda etkileniyor. Dünyada şu anda 21 milyon arz edilmiş Bitcoin kripto para biriminin olduğunu ve şu an ise 18 milyondan fazlasının dolaşımda bulunduğunu söyleyelim.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
%90’ına Yakını Çıkarılan Bitcoin’lerden 120 Yıl İçin Sadece %10 Kaldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son olarak çıkarılan Bitcoin oranı ise %90’ı aşmış bulunmakta. Geriye kalan %10’undan az bölüm ise önümüzdeki 119 sırada çıkarılacak. Son tarih ise 2140 olarak işaret ediliyor. Hash oranında meydana gelen rekorlar sonrasında Bitcoin kripto para biriminin toplam arz oranının çıkarılan, yani dolaşıma sokulan bölümü ise %90 seviyesini açmış bulunmakta. Clark Moody Bitcoin Dashboard’dan Elde edilen verilere bakıldığında ise dolaşımda 18 milyon 899 bin 529 Bitcoin olduğu belirlendi.

 Bitcoin Arzı, Şok Yaratır Mı?

Kripto para borsası uzmanlarının yapmış oldukları açıklamalara bakıldığında ise Bitcoin kripto para birimine ilginin her geçen gün biraz daha artış gösterdiğini ve mevcut sınırlı sayının ise bir müddet sonra arz şokuna neden olabileceğini açıklıyor. Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nde kurumsal kanatta Bitcoin’e artış gösteren ilgi bu durumu tetikleyebilir. Bilindiği gibi şu anda hesabında Bitcoin bulunduran hesapların geneli kriptolarını satma taraftarı değil. Veri platformu Classnodec 2020 de kaleme aldığı bir bilgilendirme raporunda yaklaşık olarak 14.5 milyon coinin likit olmayan cüzdanlarda saklı bulunduğunu açıklamıştı. Yani dolaşımdaki arzın %78’inden fazlasının soğuk cüzdanlarda tutulduğunu söyledi.

  BTC’De Satmaktan Ziyade Harcamak!

Bitcoin yatırımcılarının büyük bir bölümü, Bitcoin kripto para biriminin satılmasından ziyade elde tutmaya önem veriyor. Daha çok Bitcoin fiyatı yükseldiğinde satış işlemlerini gerçekleştirip, bir gün Bitcoin standardı olduğunda ise onu direkli bir şekilde harcamak sureti ile bir mal veya hizmet alma taraftarı olan bu kişiler, coinlerini soğuk cüzdanlarında saklamaya devam ediyor. Yalnızca küçük yatırımcıların değil aynı zamanda büyük madencilik firmalarının da ‘Hodl’ sistemine geçiş yapması özellikle de 2020 rallisinde dikkatleri çekti. Örneğin, Kanada madencilik firması Hut 8, kasım ayı içerisinde 256 btc satın almayı başardı. 30 Kasım tarihinden itibaren ise toplamda 5242 btc sahip olduğunu açıkladı. Pek çok dünya çapında faaliyet göstermekte olan elektronik ya da yazılım firması, Bitcoin kripto para biriminden yüklü miktarda şimdilik alıp kasasına koyuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP