DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin, Facebook’un Kural Değişikliğinden Etkilenecek Mi?

Bitcoin, Facebook’un Kural Değişikliğinden Etkilenecek Mi?

Bitcoin kripto para birimi, piyasadaki en büyük ve ilk kripto para birimi ve Facebook, bu piyasanın bir dönemler aşina olunduğundan çok daha istikrarlı olduğunu görmeye başlıyor artık. Zamanın geçmesiyle beraber reklam alanına Bitcoin kripto para birimine çok daha fazla kripto para birimi katılabilir fakat bu hızlı bir süreç içerisinde olmayacaktır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Bitcoin, Facebook’un Kural Değişikliğinden Etkilenecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HUH tokenin piyasaya sürülmesi ile beraber artık katılımcıların ek gelir elde etmek amacıyla kullanabilecekleri yeni bir avantaj ortaya çıktı. Amaçlarının ve özelliklerinin detaylı açıklamalarını kapsayan etkileyici bir whitepaper yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra piyasaya sürüldüler ve yatırımcı lazım yolculuklarına katılım sağlamasını bekliyorlar. Sosyal medya devleri Facebook ve instagramın sahibi olan ve yakın zaman içerisinde kripto para yayınlama gereksinimlerini yayınlayan Facebook platformu, ‘Meta’ sürecine geçişte toplamda 24 yeni lisans aldı. Facebook’a platformunun kripto para firmalarına ilişkin eski reklam sınırlandırmaları ise hafifletildi. Fakat firma, engellerini kaldırmıyor ve platformunda hiç kimsenin reklam vermesine müsaade etmiyor.

Kripto para piyasasında faaliyet gösteren firmaları daha önce halka açık piyasalardaki durumları ile alakalı bilgi vermek ve sahip olmuş oldukları lisanslar ile alakalı bilgilerini açıklamak mecburiyetindedir. Birincisi ortalıktan kaldırıldı fakat ikincisi henüz kaldı. Bu şartları karşılayan kripto para birimlerinin sayısı ise oldukça azdır. Bir kripto platformu Facebook’ta reklam ilanı açıyorsa ya da reklam veriyorsa, FinCen’den bir Money Services Business kayıt lisansı ya da New York eyaleti finansal hizmetler departmanından bir BitLicence olması gerekir.

 Olayların daha anlaşılır bir şekilde anlatılması da fayda olacaktır ki Robinhood Crypto, Coinbase ve Circle ve benzeri sadece birkaç seçilmiş kriptopara firmasının reklam yayınlanmasını izin veriliyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook Platformu’nun dünyada iletmek istediği mesajı tam manası ile iletilmediğini ve köklü bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi. Facebook platformunun adını ‘Meta’ olarak değiştirdi. Metaverse coin olarak piyasada alım satım işlemlerine tabi tutulan kripto paralardan alan kişiler, kısa süre içerisinde zenginliğin kapısını çaldı bile. Diğer taraftan metaverse aleminde arsa satın alımlarının haricinde bu alemde düğün yapanlar dahi var. Metaverse arazilerinin fiyatı ise günden güne artış göstermeye devam ediyor. Hayatından çok fazla şey kaybetmek istemeyen yatırımcıların ya da katılımcıların kısa süre içerisinde metaverse dünyasında alım satım işlemlerine başlaması gerekir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP