DOLAR

32,5772

0.1%
EURO

35,0438

0.57%
ALTIN(gr)

2.434,91

0,50%
BİST 100

%
Hindistan Merkez Bankasından Kritik Kripto Paraları Yasaklama Toplantısı!

Hindistan Merkez Bankasından Kritik Kripto Paraları Yasaklama Toplantısı!

Kripto paraların Hindistan'da tamamen yasaklanması amacıyla hareket eden Hindistan merkez bankası, cuma günü gerçekleştirilen kritik toplantıda merkez kuruluna bu husus ile ilgili fikirlerini değişmediği yönünde bir görüş bildirdi. Merkez Bankası'nın bazı faaliyetlerinin, kurul üyelerini konuyla alakalı geniş bir sorum gerçekleştirdiği ve kripto paraları finansal istikrarsızlığın temel sebebi olarak gösterdikleri açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Hindistan Merkez Bankasından Kritik Kripto Paraları Yasaklama Toplantısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan Merkez Bankası, bir kripto para kanunu çıkararak ya kripto paraların tamamen yasaklanmasını talep edecek ya da kripto paraların alım satım işlemleri başta olmak üzere kripto para madenciliği faaliyetlerinin Hindistan hükümetinin denetimi altında yapılması amacıyla çeşitli çalışmalarda bulunacak.

 

Yurtdışı Kaynaklı Olanları Regüle Etmek Oldukça Zorlu Bir Süreci Gerektiriyor

Hindistan medyasının önde gelen kuruluşlarından Economic Times’a bir röportaj veren ve konuyla alakalı bilgi sahibi olduğu açıklanan 1 kişi ise yapmış olduğu açıklamada kurulun, Hindistan Merkez Bankası’nın üst düzey yetkilileri tarafından bilgilendirildiğini ve yasaklanma hususunda görüş bildirdiğini açıkladı. Bu kişi diğer tarafın toplantıda arkasında somut delil bulunmayan varlıkların yurtdışı merkezli olanlarının ise regüle edilmesinin çok zorlu olduğunu ve bu nedenle Hindistan yönetiminin kripto paraların yönetilmesi açısından zorlandığını söyledi.

 Bazı Kurul Üyeleri İse Ilımlı Davrandı

Hindistan’ın önde gelen basın kuruluşunun kaynak bir şekilde gösterildiği ve konuyla alakalı bilgi sahibi olan bir başka kişi ise gerçekleştirilen değerlendirmelerin sonrasında bazı kurulu üyelerinin sunum gerçekleştirenlerden daha dengeli ve daha tarafsız bir şekilde yorumlar yaptığını söyledi. Bazı kurulu üyeleri, kripto para birimlerinin alım satım işlemleri başta olmak üzere kripto para birimlerinin madencilik faaliyetlerinin Hindistan’ın enerji tüketimini fazla zora sokmayacak şekilde ve bütün Bu faaliyetlerin Hindistan hükümetinin denetimi ve gözetimi altında yapılması açısından kripto paraların tanımlanması ve regüle edilmesi ile ilgili görüş bildirdi.

 Hindistan meclisi son dönemlerde kripto paraları görüşmek amacıyla sıklıkla toplanıyor. Hindistan’da tamamen yasaklanması gerektiği ile ilgili görüş bildirirken bazı yetkililer ise tamamen yasaklamanın doğru bir karar olmayacağı kanısında. Bakalım Hindistan hükümeti tarafından nasıl bir karar alınacak hep birlikte bekleyip görmek lazım.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP