DOLAR

32,5861

0.08%
EURO

35,0424

0.46%
ALTIN(gr)

2.427,86

0,21%
BİST 100

%
Dijital Varlık Fonlarından En Büyük Çıkış Payı Bitcoin’de

Dijital Varlık Fonlarından En Büyük Çıkış Payı Bitcoin’de

10 Kasım tarihinde 69 bin dolarlık rekor kıran Bitcoin kripto para biriminin daha sonraki kısa dönem içerisinde ciddi manada düşüşler yaşaması, daha çok kurumsal bir şekilde faaliyet gösteren şirketlerin tercih ettiği dijital varlık fonlarına da büyük darbe vurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Dijital Varlık Fonlarından En Büyük Çıkış Payı Bitcoin’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcılar Bitcoin, Ethereum kripto para biriminden önemli çıkışlar gerçekleştirirken, Solana ile Polkadot fonlarına olan girişleri ise dikkatlerden kaçmadı. Kripto para dünyasında amiral gemisi olarak bilinen Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen düşüşün sonrasında son zamanlarda diğer kripto para birimlerinde de büyük geri çekilişler meydana gelirken, dijital varlık yatırım fonlarında daha haftalık bazda bakıldığında en büyük çıkış meydana geldi.

 17 Hafta Boyunca Yapılan Girişlerden Sonra Rekor Çıkış Yaşandı

Avrupa’da gerçekleştirmiş olduğu işlem hacmi ile en büyük dijital varlık yöneticisi olma özelliğini taşıyan CoinShares’in kaleme aldığı yeni rapora göre 10 ile 17 aralık haftasında dijital varlık fonlarından toplamda 142 milyon dolarlık rekor düzeyde bir çıkış meydana geldi. Bu yüksek rakamlarda meydana gelen çıkışın 17 haftalık üst üste meydana gelen son girişlerinden sonraki ilk çıkışta meydana gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bundan önceki en yüksek haftalık çıkışı ise haziran ayı içerisinde gerçekleşti ve 97 milyon dolarlık bir değer ile fon çıkışı yaşandı.

 Fon Çıkışında Bitcoin Payı 89 Milyon Dolar

Rekor seviyede meydana gelen çıkışlarda en büyük pay, yine tahmin edildiği gibi Bitcoin kripto para biriminde meydana geldi. Bir önceki hafta 145 milyon dolar yatırım alan Bitcoin sonlarından bu hafta ise 89 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti.

 Çıkış, Yalnızca Dijital Varlıklarda Değil

Avrupa’nın en büyük kripto para borsasının ele aldığı raporda çıkışların muhtemel nedenlerine de açıklık getirildi. Son zamanlarda yalnızca dijital varlıklardan değil aynı zamanda bütün risk içeren varlıklardan da çıkışların meydana geldiği açıklanırken, tetikleyici nedenlerden birinin ise ABD Merkez Bankası‘nın parasal genişlemeyi yavaşlatma ile ilgili attığı adımlar olarak yazıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP