DOLAR

32,5743

0.26%
EURO

34,9786

-0.01%
ALTIN(gr)

2.458,64

0,93%
BİST 100

%
Dubai Ticaret Merkezi Otoritesi, Binance İle Anlaştı

Dubai Ticaret Merkezi Otoritesi, Binance İle Anlaştı

Hacim açısından bakıldığında dünyanın en büyük borsası olarak bilinen Binance, eylül ayı içerisinde serbest bölgede kripto para ticareti yapılması açısından izin alan Dubai Dünya Ticaret Merkezi otoritesi (DWTCA) ile mutabakata vardığını açıklamıştı. Yapılan resmi duyuruda, ‘Binance platformu, Dubai'nin yeni bir uluslararası sanal varlık ekosistemi kurma planına yardımcı olacak’ ifadelerine yer verilmişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Dubai Ticaret Merkezi Otoritesi, Binance İle Anlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance, uluslararası sanal varlık ekosistemi oluşturmayı hedefleyen Dubai Dünya Ticaret Merkezi otoritesi ile mutabakata vardı. Dün yapılan açıklamada da yine aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri’nin yeni iş çalışmalarını ülkeye çekmesi ile bölgesel çalışma ekosistemi içerisinde rakiplerinin önüne geçmek amacıyla bir kripto para bölgesi oluşturup onun düzenleyicisi olacağını açıklamıştı. Ticaret hacmine göre bakıldığında dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance platformunda ise yapılan açıklamada Dubai’de sanal varlık regülasyonların hem geliştirilmesine yönelik yardımcı olmak amacıyla çalışıldığı açıklandı.

 Binance, merkezini Birleşik Arap Emirlikleri’ne Mi Çekecek?

Bilindiği gibi kripto para birimlerine olan ilginin 2021 senesi içerisinde ciddi manada artış göstermesiyle beraber ülkelerinde regülasyon kurumları da yine aynı şekilde en çok kullanılan borsalardan olan Binance üzerinden büyük bir baskı oluşturmaya başladı. Binance borsası, pek çok regülasyon kurumu ile değişik görüşmeler gerçekleştirirken, son olarak Singapur para otoritesine yapmış olduğu lisans başvurusunun geri çekilmesi ile gündeme gelmişti. Binaca Borsası’nın bu girişiminin sonrasında yeni hedefi ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin olduğu açıklandı. 2 yıldır Singapur’da varlığını sürdüren Binance borsası CEO’su Changpeng Zhao’nun da Dubai’nin merkezinde kendisine bir ev alması, tüm bu ortaya atılan iddiaları daha da güçlendirmiştir. 2022 senesi içerisinde Dubai ile dünyanın en geniş hacimli kripto para borsası Binance arasında ciddi manada çalışmaların gerçekleştirileceği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP