DOLAR

32,3873

0.19%
EURO

35,0643

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,36

0,27%
BİST 100

%
Türkiye’de Günlük Gerçekleştirilen Kripto Para İşlem Sayısı O Seviyeyi Aştı

Türkiye’de Günlük Gerçekleştirilen Kripto Para İşlem Sayısı O Seviyeyi Aştı

Son zamanlarda Türk lirasında meydana gelen değer kayıpları ile beraber Türkiye'de Kripto para alım satım işlem sayısı yeniden 1 milyon seviyesinin üzerine çıktı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Türkiye’de Günlük Gerçekleştirilen Kripto Para İşlem Sayısı O Seviyeyi Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde Türkiye para politikasının piyasalarda endişe oluşturması sebebiyle TL, eylül ayından itibaren yaklaşık olarak %40 oranında değer kaybederken vatandaşlar, ellerinde bulunan birikimlerini enflasyon rakamlarından uzaklaştırmak amacıyla değişik yatırım araçları aramaya başlamıştı. Blockchain analizlerini gerçekleştiren Chainals ile Kaiko’nun elde ettikleri verilere bakıldığında günde 1 milyon işlem eşiğinin aşıldığına dikkat çekerken, bu durum ilk etapta mart ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanının beklenmedik bir biçimde görevden alınması ile beraber Türk lirasında ciddi manada değer kaybı yaşandığı dönemde gerçekleşti. Fakat son zamanlarda Türk lirasındaki volatil seyir, katılımcıların alakasını çekmeden önce işlem hacmi 500 bin seviyesinin dahi altına kadar inmişti.

BTC İle Tether Ön Planda

2008 tarihinden itibaren Türk Lirası, %90 oranında değer kaybetti. Yatırımcıların; dolara veya altına yatırım gerçekleştirmesi artık alışılagelmiş bir durum. Fakat devletin bu yatırımları zorlaştırması ile beraber kripto para birimlerinin sert yükselişi yatırımcıları kripto para alım satım işlemlerine yönlendirdi. Elde edilen verilere bakıldığında ise 2019 senesinden itibaren Türk Lirası ile gerçekleştirilen işlemlerde yatırımcıların en çok Bitcoin ile Tether ile işlem gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Bitcoin kripto para birimi, 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile rekor seviyeyi tazelemişti. Sınırlı sayıda coin olması ise kripto paraların volatiliteye rağmen enflasyon rakamları karşısında güçlü bir pozisyonda kaldığının düşünülmesi aslında kazananları hızlandırdı.

Türkiye’de bulunan yatırımcılar, artık herhangi bir arsa almak ya da bankacılık hesabı açmak veya döviz kuru ile işlem gerçekleştirmenin yanı sıra son zamanlarda bütün dünyayı etkisi altına alan kripto para birimlerini tanımaya ve bu alanda yatırım yapmaya yöneldi. 2022 senesinin sonlarına doğru Türkiye’de kripto para alım satım işlem hacminin 1,5 milyon seviyesini açması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP