DOLAR

32,5760

0.09%
EURO

35,0346

0.55%
ALTIN(gr)

2.428,06

0,22%
BİST 100

%
Karar verildi: Bitcoin Ve Kripto Para Dolandırıcılarına O Ceza Verilecek!

Karar verildi: Bitcoin Ve Kripto Para Dolandırıcılarına O Ceza Verilecek!

2020 senesinde başlangıç yapan küresel krizin etkileri ile kripto para birimleri, 2021 senesinde mutlaka eşi benzeri görülmemiş bir büyüme başarısı elde etti. Terra (LUNA), Solana (SOL) gibi kripto para birimleri, 2021 senesinin başından itibaren %14. 000 gibi harika bir yükseliş kaydetti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Karar verildi: Bitcoin Ve Kripto Para Dolandırıcılarına O Ceza Verilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para birimi ise 10 Kasım 2021 tarihinde 69 bin dolar seviyesi ile rekor tazeledi. Bu rakam, kripto para katılımcılarının yanı sıra aynı zamanda kripto para dolandırıcılarının da çoğalmasına sebep oldu.

 Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sert Kripto Para Yasası Yolda

The National tarafından paylaşılan verilere göre ise bir ülke kripto para dolandırıcılarına yönelik çok sert bir adım atmaya hazırlanıyor. The National, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2022 senesinin ocak ayından itibaren kripto para dolandırıcılığı faaliyetlerine yönelik 5 seneye kadar hapis cezası istemi ile yasa tasarısını düzenleyeceğini aktardı. Kripto para dolandırıcılarının, buna ek bir şekilde 1 milyon dirhem yani an itibariyle yaklaşık olarak 272 bin dolarlık ceza da alabileceği ile ilgili çalışmaların hazırlandığı aktarıldı.

 Dr. Hassan  Elhais, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kripto para dolandırıcılığı yasa tasarısı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, bunun aslında lisans olmadan kripto para birimlerini ve kripto para borsalarını hedef alan bir yasa tasarısı olduğuna dikkat çekti. Bu taslak ile beraber yalnızca kripto para dolandırıcılıkları değil aynı zamanda sahte firma reklamı gerçekleştirilen nerede aynı cezadan nasibini alacak.

 Birleşik Arap Emirlikleri’nin siber güvenlik ile suç yasa taslağı, 2 Ocak 2022 tarihinde aktif bir şekilde devreye sokulacak. Bunun aynı zamanda sahte haber paylaşımını da ağır bir darbe indireceği şeklinde yansımaları şimdiden takip edilmeye başlandı. Acil hallerde sahte ve yalan haber paylaşımının cezası ise 2 seneye kadar hapis olarak öngörülüyor. 40 yeni yasa getirecek olan bu taslak mutlaka Birleşik Arap Emirlikleri açısından oldukça kritik bir öneme sahip. Türkiye ise çok yakın zaman içerisinde kendi kripto para yasasını kavuşacak gibi görünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP