DOLAR

32,5788

0.19%
EURO

34,8232

0.44%
ALTIN(gr)

2.418,82

-0,56%
BİST 100

%
Hindistan Polisinden Kritik Kripto Dolandırıcılığı Uyarısı!

Hindistan Polisinden Kritik Kripto Dolandırıcılığı Uyarısı!

Kripto para piyasalarına ilgi arttıkça, art niyetli aktörlerin varlığı da gün geçtikçe gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu hususta yurttaşlarına uyarmak isteyen Hindistan polisi, kripto para dolandırıcılığı ile alakalı halka açık bir uyarı yayınladı. Uyarı, Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Hindistan Polisinden Kritik Kripto Dolandırıcılığı Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan Polisi: Bilinen Oyuncularla Yatırım Yapmayı Deneyin!

Hindistan emniyet kuvvetlerinde polis memuru Shikha Goel, kripto para dolandırıcılarına yönelik çeşitli uyarılarda bulundu. Kürsüden yapmış olduğu uyarı, Goel’in bireysel Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı. Goel, yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paranızı yetkisiz özel cüzdanlara aktarmayın dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!”

Dedi.

Goel, yapmış olduğu konuşmada kripto para dolandırıcıları tarafından sunulan yatırım avantajlarına ve yasadışı banka transferi ne de vurgu yaptı. Dolandırıcıların, bireysel bilgiler peşinde kurduklarını söyleyen polis, bu bilgilerin verilmesi halinde paraların elden çıkabileceğine vurgu yaptı.

 Söz konusu Hindistan polisinin yapmış olduğu bu konuşma, Hindistan’ın Haydarabad şehir polisi tarafından organize edilen bir etkinlikte paylaşıldı. Diğer taraftan vatandaşlar, kripto para birimlerini yetkisiz özel cüzdanlara transfer edememeleri gerektiği hususunda uyarıldı. Burada kritik husus, yatarım gerçekleştirilecekse, tanınmış ve köklü borsaların seçilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Hindistan polisi Goel, ek bir şekilde, 16 dolandırıcılık olayından 14’ünün doğrudan yatırım ve ticaret ile alakalı olduğunu söyledi.

Hindistan Meclisi, Geçtiğimiz aylarda kripto para yasa tasarısı ile ilgili bir karara varamamıştı. Gerçekleştirilen bir toplantıda kripto paraların tamamen ülkede yasaklanması ile ilgili milletvekilleri görüş bildirirken, daha sonra oluşturulan toplantılarda ise kripto paraların tamamen ortadan kaldırılmasının yerine daha yumuşak ve daha şeffaf bir denetim mekanizması ile alım satım ile madencilik işlemlerinin kontrol altında tutulması ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP