DOLAR

32,5428

0.2%
EURO

34,8138

0.11%
ALTIN(gr)

2.495,60

0,46%
BİST 100

%
100 Milyar Dolar Değerinde Kripto Para Buharlaştı

100 Milyar Dolar Değerinde Kripto Para Buharlaştı

Herhangi bir yere kaydedilmeyen ya da şifresi unutulan kripto para cüzdanlarını geri alabilmek imkansız ve sonsuza dek içerisindeki varlık kaybedilebilir. Bunun miktarı ise dudak uçuklatacak boyutlarda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
100 Milyar Dolar Değerinde Kripto Para Buharlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para dünyası, bugün hiç olmadığı kadar hareketli ve kalabalık bir şekilde yoluna devam ediyor. Katılımcılar, varlıklarını borsalarda tutarken dijital kripto cüzdanlar ile fiziksel cüzdanlarda çok daha büyük miktarlarda yatırıma ev sahipliği yapıyor.

 Kayıp Kripto Paralar

Kripto para dünyasında çok kritik bir faktör vardır ki o da şifre ya da gizli anahtarlardır. Borsalarda genel itibariyle şifre unutulduğu vakit müşteri hizmetleri ile belki de çok kısa süre belki de çok uzun süren görüşmelerin sonrasında geri almak mümkündür. Dijital cüzdanlar ile fiziksel kripto cüzdan dar ise şifrelere ya da gizli anahtarlara bağlı bir şekilde muhafaza ediliyor. Bunlar unutulduğu takdirde geri alınması ise mümkün değildir. Bu açıdan bakıldığı zaman cüzdan oluştururken şifrenin ya da gizli anahtarını kesinlikle güvenli bir yerde saklanması gerekir. Ulaşılamayan ya da bozulan cüzdanlarının kripto varlıkları kurtarabilmek doğrultusunda kurulan KeychainX adımı ilginç veriler paylaştığ. Bozulan donanımlar ya da unutulan şifreler sebebiyle bugün yaklaşık olarak 100 milyar dolarlık bir paranın kaybolduğu ifade ediliyor. Girişimini şimdiye dek pek çok milyon dolarlık cüzdanı kurtardığı ve yönetimi altındaki paraların değerinin ise 2 milyar doları bulduğu açıklanıyor.

Kripto Paraların Buharlaşmasının Sebebi Nedir?

Genel itibarıyla konuya bakıldığında yatırımcılar, 3 biçimde ellerinde bulunan kripto paraları kaybediyor. Çok uzun bir müddet tuttuğu cüzdanının şifresini hatırlayamayanlar, cüzdan açarken kaydetmesi gereken gizli anahtarları kaydetmeyenler ve ölüm gibi nedenlerle bir kişiden yakınlarına miras kalan cüzdanlar. KeychainX geliştirmiş oldukları özel algoritmalar aracılığı ile yatırımcıların gizli anahtarlarından birkaç kelimeyi kurtarmayı başardıklarını ve yakın zaman içerisinde şifre gerektirmeyen bir cüzdan teknolojisinin patentini daha alacaklarını kaydetti. Kripto para piyasalarında alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazanmak isteyen yatırımcıların öncelikli olarak Kripto cüzdanları ve şifrelerini güvenilir bir yere kaydetmeleri gerekir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP