DOLAR

32,5481

0.01%
EURO

34,9266

0.22%
ALTIN(gr)

2.427,38

0,19%
BİST 100

%
10 Yıldır Uyuyan Bitcoin Cüzdanından 1000 BTC’lik Çıkış Yapıldı!

10 Yıldır Uyuyan Bitcoin Cüzdanından 1000 BTC’lik Çıkış Yapıldı!

Tam 10 yıldır herhangi bir hareketlilik görülmeyen Bitcoin cüzdanından bugün ayrı ayrı 1000 BTC’lik transfer gerçekleşti. Bugünkü fiyatlarla değeri 48 milyon dolar olan 1000 adet BTC, cüzdanlara girdiği tarihten itibaren yalnızca 17 bin dolar ediyordu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
10 Yıldır Uyuyan Bitcoin Cüzdanından 1000 BTC’lik Çıkış Yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1NXPn… ve 1AEFS… şekilde başlangıç yapan her iki cüzdanında 11 Temmuz 2011 tarihinde, aynı dakikalar içerisinde oluşturulduğu görünüyor. Bu durum, kripto cüzdanlarının aynı kişi ya da kuruma ait olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bitcoinler 6’şar ayrı cüzdana bölünmek suretiyle aktarıldı. Aktarıldıkları cüzdanlarındaki bakiyeler ise muhafaza ediliyor ve buradan henüz bir satış işleminin gerçekleştirilmesi amacıyla borsaya gönderilmediği çıkarımı yapılabilir. İşlemlerden ilki bu akşam saat 21.52’de Diğeri ise 23.24’te gerçekleşti.

 Yalnızca Basit Bir Cüzdan Değişikliği Olabilir Mi?

Söz konusu bu 2 Bitcoin hesabı, bir borsaya aktarılmamış gibi her ne kadar da görünse de aslında bu bir tezgah üstü alım satım işlemi de olabilir. Diğer taraftan bakıldığında gerçekleştirilen işlemlerin cüzdan değişikliği ihtiyacı sebebiyle yapılmış olması ihtimali de görünüyor. Bitcoin hesaplarının tutulduğu ilk adres, 1 ile başlangıç yapan ve Bitcoin’in ilk dönemlerine ait olan adres formatı. Paylaşılan yeni adresler ise bc1 ile başlangıç yapan, daha iyi güvenlik ve daha ucuz transfer işlemleri fırsatı sunan SegWit adresleri, kaybedilen yahut unutulan bir cüzdan şifresinin seneler sonra bulunması üçüncü bir olasılık olarak karşımızda duruyor. Bu tür Bitcoin hareketlilikleri yeni değil elbette. Bitcoin kripto para biriminin ortaya çıktığı ilk dönemlerde oluşturulan bir hesap cüzdanının unutulması ya da kaybedilmesi nihayetinde aradan geçen yıllardan sonra yeniden işlemez okunmasından sonra cüzi rakamlarla alınan Bitcoin kripto para biriminin şimdiki değeri milyarlarca dolar değerinde olabiliyor.

 Bu tip Bitcoin hareketliliklerinin yeni olmadığını her ne kadar biliyor olsak da yine de kripto para piyasasında bu şekilde uzun zaman boyunca uyuyan hesapların hareket etmesi Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para borsalarında bir panik havasının oluşmasına sebep oluyor. Piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olma özelliğini taşıyan Bitcoin, 48 bin dolar civarında alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP