DOLAR

32,5911

0.35%
EURO

34,8656

0.35%
ALTIN(gr)

2.504,27

0,81%
BİST 100

%
Kriptoların Babası Bitcoin’e Rağmen Piyasalarda Korku Hakim!

Kriptoların Babası Bitcoin’e Rağmen Piyasalarda Korku Hakim!

Bitcoin kripto para biriminin 47.000 doların üzerine çıkması da kripto piyasalarındaki korkuyu dağıtmaya yetmedi. Bitcoin, 27 Aralık tarihinin en yüksek seviyesi olan 52100 doların sonrasında yaklaşık olarak %11 oranında düşüşten sonra 47 bin dolar civarında köşeye sıkışıp kalmış görünüyor. Fakat kripto piyasası hissi halen korku içerisinde!

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Kriptoların Babası Bitcoin’e Rağmen Piyasalarda Korku Hakim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasası verilerini analiz eden bir firmaya göre, 30 Aralık tarihi itibari ile Bitcoin kripto para biriminin 45 bin 500 dolara kadar düşüş gösterdiği 10 gün içerisinde kripto para piyasası duygusu korku bölgesinde. Endeks, bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 22 de bulunuyor ve bu durum ‘aşırı korku’ ile ‘panik satışları’ şeklinde yansıtılıyor. Bitcoin’in 52100 dolardan son zamanlardaki değer düşüşleri endeksi oldukça zarar verdi ve skor, dünkü 27’deki ‘korku hakimiyeti’ seviyesinden daha da derine inmiş durumda. Kripto korku ile açgözlülük endeksi, yatırımcıların ve katılımcıların belirli bir kripto para varlığına yönelik duygusal hal ve hareketlerini ifade eden piyasa duyarlılığını dikkate alıyor. Kripto para birimleri, geçtiğimiz günü satışların sonrasında stabilize olmasına rağmen yazım esnasında genellikle daha da düşüktü. Algorand, Near Protocol, Cosmus’un kazanç elde ettikleri açıklandı. Bitkin, 200 hareketli ortalama ya (yani şu anda 47. 811 dolar) civarına yaklaşıyor. Bu durum, aslında yakın vade içerisinde bir rahatlama durumunu meydana gelebileceğine işaret ediyor. Kripto para piyasası duyarlılığının ‘aşırı korku’ hakimiyetine dönüşmesi, katılımcıların çok endişeli olduklarının bir işareti şeklinde yorumlanıyor. Bu durumda karşıt yatırımcılar açısından bir satın alma avantajı manasına geliyor.

 Biticin kripto para birimi, geçtiğimiz 10 kasım tarihinde bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yaklaşık olarak %33 oranında bir düşüş şeklinde alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Tipik bir şekilde Bitcoin, bir boğa piyasasında dahi yüzde 10 ile yüzde 20 oranları arasında keskin değer düşüşleri yaşıyor. Bazı geri çekilmeler, yüzde 30’un dahi üzerine çıktığı vakit panik satışları başlıyor ve yatırımcılar, Bitcoin kripto para birimlerini satıp başka kripto para birimlerini satın alma şeklinde hareket ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP