DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Küfürden Sonra Mozilla, Kripto Para Bağışı Almayı Bıraktığını Açıkladı

Küfürden Sonra Mozilla, Kripto Para Bağışı Almayı Bıraktığını Açıkladı

Firefox web tarayıcısının geliştiricisi olan Mozilla, kripto para bağışları almayı artık durdurduklarını açıkladı. Organizasyonun kurucularından olan fakat 1990 senesinden itibaren Mozilla ile çalışmayan Jamie Zawinski’nin küfürlü bir şekilde tepki göstermesinden sonra böyle bir kararın alındığına dikkat çekildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Küfürden Sonra Mozilla, Kripto Para Bağışı Almayı Bıraktığını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kar amacı taşımayan bir organizasyon olan Firefox tarayıcısının geliştiricisi Mozilla, 2014 senesinden itibaren devam etmekte olan kripto paralar ile ilgili bağış alma politikasına son verdiklerini açıkladı.

Küfürlü Tepkiden Sonra Bu Karara Varıldı

Mozilla, resmi internet sayfasından 31 Aralık tarihinde atmış olduğu tweet mesajında organizasyonun kripto para kabul ettiğini anımsatan bir açıklamada bulunmuştu. Bu twitten 3 gün sonra ise Mozilla kurucularından olan fakat 1999 senesinden itibaren organizasyonla bir ilişkisi bulunmayan Jamie Zawinski, yapış olduğu duyuruya tepki göstermiş ve şu ifadelere yer verilmişti:

“Merhaba, bu hesabı kim yönetiyorsa belli ki benim kim olduğumu bilmiyor ancak ben, Mozilla’yı kurdum ve bu mesajı size s**tirin gidin demek için yazıyorum. Gezegenin yanmasına neden olan dolandırıcılarla ortaklık kuran bu projede yer alan herkes kendisinden utanmalıdır”

Dedi.

Zawinski’nin kripto paraların doğaya zarar verdiğini ve adeta gezegeni yaktığını belirten yorumunun sonrasında ise Mozilla’dan araştırma yapılacağı ve daha sonrasında ise nihai kararın açıklanacağı şeklinde bir açıklama gelmiştir ve kripto para bağış sisteminin şu an için durdurulduğu açıklandı. Geçen hafta Mozilla’nın kripto para bağışı gerçekleştirdiğini açıklayan bir tweet paylaşılmıştı. Bu mesaj, kripto para birimlerinin çevre üzerindeki etkisi ile ilgili bir ciddi tartışma meydana getirmişti. Merkeziyetsiz web teknolojisi bizler açısından çok önemli bir alan oluşturmaya devam ediyor ve bizim kripto para bağışı kabul etmeye başlamamızdan itibaren çok şey değişti. Dolayısıyla bugünden itibaren kripto para bağışlarını askıya aldık ve alakalı politikalarımızı gözden geçirme kararı aldık. Bu gözden geçirme esnasında ise kripto para bağışı almayı durduruyoruz. Açık kaynak ruhu ile bunun şeffaf bir süreç olacağını belirtmek isteriz ki düzenli bir şekilde güncellemelerle sizler açısından konu hakkında paylaşımlarda bulunacağız. Şeklinde ifadeler kullanıldı. Şeklinde ifadeler kullanıldı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP