DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Uzman İsim Açıkladı: Kripto Paralar, O Tarihte Yükselişe Geçecek!

Uzman İsim Açıkladı: Kripto Paralar, O Tarihte Yükselişe Geçecek!

Huobi Global araştırma müdürü Bestenaz Süllü, Bitcoin kripto para biriminin fiytının 40 bin doların altına inmesinin alıcılar açısından cazip gelebileceğini ifade etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Uzman İsim Açıkladı: Kripto Paralar, O Tarihte Yükselişe Geçecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman isim, kripto para fiyatlarının ne zaman hareket edeceği hususunda çeşitli açıklamalarda bulundu, Kripto para fiyatları yaklaşık olarak 1,5 aydır düşüş ivmesinde ve en son olarak da Bitcoin, 40 bin dolar seviyesini test etti. 2021 senesinde ise kurumsal alıcıların 30 bin ile 35 bin dolar aralığında ortalama bir şekilde yapmış oldukları tahminler göz önüne alındığında ise gelinen noktada 40 bin dolar ile çevresi, yeni ve mevcut aracılar açısından Bitcoin kripto para birimini cazip kalabilir. Dünyanın en büyük 33 ve 34. Balinalarından da sırası ile 3000′, 1455 yeni Bitcoin kripto para birimi alımları gerçekleştiği alınan son dakika arasında yer alıyor. 2022 senesi Amerikan Merkez Bankası’nın para politikasına yönelik çeşitli soru işaretleri ile devam ederken Goldman Sachs, bu sene 4 faiz artışı öngördüklerini dikkat çekti. Cuma günü açıklanan işsizlik ile ortalama saatlik kazançları tablosundaki verilerde Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artırması durumunun istihdam piyasası verilerimi desteklerken, bu hafta ise Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, 2. dönem başkanlığı seçimleri açısından komite önünde bir konuşma gerçekleştirecek ve üretici fiyat endeksi ile tüketici fiyat endeksi verileri, Amerika Birleşik Devletleri’nde kamuoyu ile paylaşılacak. Kripto paralar hem Kazakistan’da meydana gelen olayların madencilik faaliyetleri üzerinde büyük bir etki yaratmasına yol açması hem de küresel piyasalardaki FED kaynaklı risk iştahı oldukça yakından takip edilen veriler arasında yer alıyor. Türkiye‘de ise Kripto para kazançlarına %40 oranında vergi getirileceği iddialarının asılsız çıkmasından sonra yasa taslağı açısından ABD’de, Japonya ve İngiltere’deki çalışmaların takip edileceği açıklandı.

Kriptoda (Bitcoin) Teknik Seviyeler

Teknik açıdan dip seviyelere yakın olarak gördüğümüz görüntüsü grafiklerde belirgin bir hal kazanır abla bu sebeple bir kripto para biriminin 40 bin dolar bölgesinden 42000 dolar seviyelerine kadar tepki vermeye başladığını görsek de aslında henüz güçlü olmadıklarını söyleyebiliriz. Yine de kısa vade içerisinde 38.000 dolar bölgesinin risk devam etmesi halinde spot işlemlerde Bu dalgalanmaların yaşanacağı bir diğer nokta bu sebeple Bitcoin açısından 45 bin dolar ile 46 bin dolar bölgesine tepki şansı ise devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP