DOLAR

32,5652

0.04%
EURO

35,0474

0.52%
ALTIN(gr)

2.428,36

0,23%
BİST 100

%

Ünlü Bankadan Kripto Para Uyarısı

Bank Of Amerika stratejilerinin yayınlamış oldukları rapora göre son 1 yıl içerisinde büyük yükseliş kaydeden teknoloji hisselerindeki ve kripto paralardaki boruların patlamaya hazır olduğunu ve yavaş yavaş patlamaya başladığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin en büyük ikinci Bankası olma özelliğini taşıyan Bank Of Amerika’nın baş yatırım stratejisti Michael Hartnett’in aralarında bulunduğu banka stratejilerine göre kripto para varlıkları ve uzun vadeli teknoloji yatırım araçları (hisse senetleri) gibi varlıklarda meydana gelen balonun eş zamanlı bir biçimde patlamaya başladığını açıkladı.

Stratejistlerin hazırlamış oldukları rapora göre, Amerikan Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırma hızını artırması yatırımcılarını spekülatif alanlardan çekilmesine neden olmaya başladı.

Teknoloji Hisseleri, Zirve Seviyesinden Uzaklaştı

Amerikan Merkez Bankası’ndan gelen çetin sinyaller, değerli teknolojik eserlerini çok sert bir şekilde vurdu. Goldman Sach Group’un teknoloji hisseleri sepeti, 1 senelik tırmanışın sonrasında düşüşe geçtiği endeksi ise en yüksek sebeplerinden %35 oranında gerileme kaydetti.

Biyoteknoloji firmalarını sıralayan Nasdag Biotech endeksi, 2022 senesinin ilk haftasında %6,5 oranında bir değer kaybına uğradı ve 2020 Mart ortasından itibaren en kötü 5 günlük performansını sergiledi.

Kripto Paralar Eş Zamanlı Çakıldı

Amerikan Merkez Bankası’nın yatırım ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan sonra Kazakistan‘da problemlerin baş göstermesi sonrasında başla Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para birimi eş zamanlı bir şekilde çakıldı. 69 bin dolar seviyesinden %40 oranında gerileme kaydeden Bitcoin, güne her ne kadar da yükselişle başlamış olsa da aslında uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre değer artışının tam manası ile yaşanabilmesi için 47 bin ile 50 bin dolar seviyesinin görülmesi şart.

Yatırım danışmanlığı firması İnfrastrucre Capital Advisors portföy yöneticisi Jay Hatfield, Amerikan Merkez Bankası’nın likiditeyi kızmasın hisse risk primleri ile faiz oranlarının yükselmesine sebep olacağını, bu durumun ise teknoloji hisseleri başta olmak üzere fenomen hisseder ve kısmı kripto varlıklar üzerinde bir etki oluşturacağını açıkladı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP