DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
O Yer Belediye Başkanı, Rezervlerinin Bir Bölümüyle Bitcoin Yatırımı Yapacak

O Yer Belediye Başkanı, Rezervlerinin Bir Bölümüyle Bitcoin Yatırımı Yapacak

Miami'nin ayak izlerini süren Brezilya şehri Rio De Janeiro, elindeki rezervlerin yüzde 1’ini Bitcoin kripto para birimi ile tutma kararı aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
O Yer Belediye Başkanı, Rezervlerinin Bir Bölümüyle Bitcoin Yatırımı Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rio inovasyon haftası esnasında bir konuşma gerçekleştiren belediye başkanı Eduardo Paes, yerel medya kuruluşuna vermiş olduğu röportaj da şehrin hazinesinin bir bölümünü Bitcoin kripto para birimi ile yatırım gerçekleştirmek istediklerini söyledi nokta belediye başkanı, Kripto Rio uygulamasını başlatacaklarını ve hazinenin yüzde birini kripto para birimini katılacaklarını söyledi.

Kentin belediye başkanına Bitcoin kripto para birimini kullanarak vergi ödeme alternatifine sahip olmak amacıyla çeşitli planlar yapıyor.

Miami belediye başkanı Franciz Suarez’in görüntülü bir görüşme aracılığı ile katılım sağladığı organizasyonda Paes, Miami kenti ile bağlantısının küresel şehirler dünyasında çok önemli ve çok kritik olduğuna vurgu yaptı. Rio De Janerio, Miami kentinin Güney Amerika’nın teknoloji başkenti olması açısından Bitcoin kripto para birimini tanıma ve benimseme yolculuğundan Miami’den pay almayı hedefliyor. Belediye başkanı Suarez, aynı zamanda şu ifadelere yer verdi:

“Bir fırsat tsunamisi yarattık. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok şehir vergileri artırıyordu ve biz onları düşürdük. İnovasyonun ön saflarında olabileceğimizi anladık veya yaratıcıları buraya davet ettik.”

Dedi.

Miami, Amerikan topraklarında kripto dostu şehirlerden biri olarak ana gördü. Örnek verilmesinde fayda olacaktır ki geçtiğimiz senenin kasım ayı içerisinde Miami, Bitcoin kripto para getirilerini sakinlere dağıtma planlarını açıklamışlar. Diğer taraftan belediye başkanı Suarez, Bitcoin kripto para birimini maaş ödemesi şeklini kabul eden ilk Amerikan milletvekili olacağını açıklamıştı.

 

Amerika Birleşik Devletleri, şu anda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin madencilik faaliyetleri açısından bakıldığında dünyanın birinci ülkesi konumundadır. İkinci sırada yer alan Kazakistan’da geçtiğimiz haftalarda meydana gelen arbede sonucunda elektrik ve internet kesintisi yaşanmış ve kripto para faaliyetleri sekteye uğramıştır. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’nin özellikle de Bitcoin kripto para biriminin madencilik faaliyetleri başta olmak üzere alım satım işlemleri açısından bakıldığında dünyaya adeta örnek teşkil edecek bir devlet olduğunu görmek ve söylemek mümkündür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP